Наградиха участниците във фотоконкурс в Златоград

Наградиха участниците във фотоконкурс в Златоград

В търсене на красотата около нас се включиха 30 участника, които представиха 78 предложения в обявения Еко фотоконкурс от ОНЧ”Просвета-1908" Златоград. Той е една от основните дейности на проекта на читалището „Зелена академия в читалищната библиотека”, който е изпълняван от ОНЧ „Просвета – 1908” Златоград в партньорство с „Център за развитие на Община Златоград”, с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот” в изпълнение на договор РД11-00-115/24.06. 2016 г. с Министерство на културата.

В продължение на 1 месец 78 предложени фотографии на участници от Златоград, Смолян, Девин, Пловдив, Момчиловци, Търън, Монтана, София, които бяха качени на фейсбук страницата на читалището и получиха 7080 гласувания. В оспорвана надпревара първо място спечели Галатея Хаджиева от гр. Златоград, второ място с минимална разлика /1%/ завоюва Ани Стойкова от с.Момчиловци, а третото място в съревнованието в конкуренция с още две фотографии спечели Теодора Раданова от гр. Смолян. На първите трима победители читалището подари ваучери за пазаруване от магазини „Технополис”.

Наградите бяха връчени на официалното откриване на изложбата „Красотата около нас„ от секретаря на читалището Р.Пашов. Ивайло Бурдев –председател на на Фотоклуб „Златоград”, автор на няколко фотоизложби отправи поздрав и даде някои насоки при правене на фотографии. Всички участници получиха сертификати за участие, а Центъра за обществена подкрепа подари на най -малките участници занимателни спортни игри, съобщи Зорка Хаджиева.

Вирни се горе