Мобилна точка на смолянската регионална библиотека в с. Триград

Мобилна точка на смолянската регионална библиотека в с. Триград

По инициатива на Регионална библиотека „Николай Вранчев“ – Смолян, в хотел „Гнездото на орлите“ – с. Триград се откри мобилна точка на библиотеката. В обособен кът в хотела бяха наредени книги от всички отрасли на знанието – за възрастни и деца , и подредени съгласно библиотечните правила.

Книгите предизвикаха голям интерес сред клиентите на хотела. Някои от гостите споделиха, че рядко срещат хотели с обособена библиотека и приветстваха идеята на Регионална библиотека – Смолян да намери път към своите читатели, популяризирайки библиотечния си фонд и четенето. Увлечени от идеята и ентусиазма, гостите избраха по една книга и създадоха бърз и нетрадиционен литературен клуб. В него един читател, прочете едно изречение от книгата, която си беше избрал, а следващият логически го свърза със свое изречение от своята книга. Така сред много смях се получи една уникална литературна творба с общо авторство, съобщиха от културната институция.

По този начин бе даден старт на инициативата на РБ “Николай Вранчев“ да бъде близо до своите читатели и да осигури достъп до библиотечно обслужване на по-широк кръг потребители.

Вирни се горе