Млади таланти от Смолян с награди от младежки фестивал

Млади таланти от Смолян с награди от младежки фестивал

За осми път през месец март 2012 г. град София стана домакин на Младежкия конкурсен фестивал на изкуствата, организиран от „Асоциация български фолклор” и „Еврогрейд” ООД.

Фестивалът се проведе на 31 март и 1 април в Националния дворец на културата. Участниците сами избираха категорията,в която да участват: стилизиран фолклор или съвременни танци и популярна музика.

Танцова формация „Зареница” от Смолян представи два танца в направление „Съвременни танци”. Журито остана впечатлено от точността на техниката при самото изпълнение, синхрона, рисунъка на танца, фигурите, оригиналноста, актьорското присъствие и самата идея и стил на хореографа Марияна Йосифова.

Двата танца, с които се представи „Зареница” изцяло удовлетвориха изискванията на журито, при което публиката изпадна в захлас.

Вокална група „Ро-войс” с художествен ръководител Кристина Владимирова, представи Смолян в направление „Популярна музика”. Групата изпълни две песни по свой избор, като едната бе с поп звучене, а другата – народна песен с модерен аранжимент. Момичетата впечатлиха както журито, така и публиката със своето звучене, присъствие и артистичност на сцената. Те доказаха, че числеността не определя качеството. Въпреки че са само пет, момичетата показаха колективна работа и сплотеност на гласовете, поради което журито им отсъди 3-то място при награждаването.

„Асоциация български фолклор” и „Еврогейд” ООД максимално улесниха всички участници по отношение на организационните въпроси. Те са организатори и на Международния конкурсен фестивал за съвременно танцово изкуство „Морска фиеста” в гр. Приморско. Надяваме се, че догодина ТФ „Зареница” и ВГ „Ро-войс” няма да бъдат финансово възпрепядствани и ще могат да представят града ни и на международния фестивал.

Вирни се горе