Малки художници от кръжок по „Изобразително изкуство“ подредиха изложба на детски рисунки

Малки художници от кръжок по „Изобразително изкуство“ подредиха изложба на детски рисунки

На 18.02.2013 година от 18.00 часа в Изложбена зала „Петър Стайков“ при КДК – Смолян, беше открита изложба на малките художници от кръжока по „Изобразително изкуство“ с ръководител Розета Субашиева при Народно читалище „Христо Ботев-1871” гр. Смолян,съобщи Розета Субашиева.

В изложбата са експонирани рисунките на 48 деца. Рисуването е безбрежност, то няма граници. То е най-интересният и оригинален език за хората по света. И всички думи, изразени чрез фигури и цветове, преминават през своята метаморфоза и се превръщат в нестихващи разговори. Картините притежават силата да променят хората, да ги направят по-добри, да им вдъхнат куража да преследват мечтите си до край и така да създадат един по-светъл свят.

Детските очи рисуват светлината. Тя отразява света около нас, нашите мисли и преживявания. Под звуците на пиано в изпълнени на децата от ДМШ от класа на Мария Марковска, децата бяха поздравени от името на господин Николай Мелемов – Кмет на Община Смолян, господин Иван Иванов- председател на НЧ-ще „Христо Ботев-1871“ град Смолян и от доц. Катя Савова- художник и преподавател присъстваха много гости и родители. И както казаха децата при отриване на изложбата „Всичко е възможно, превърнете се пак в деца и вижте света през нашите очи, а нещата са прости: вдигни очи, разгледай всички тези творения – рисунките на нас-децата, те не спират да говорят… Чувате ли … „. Прекрачвайки прага на залата ние се потапяме в света на детското въобръжение.

Вирни се горе