Малчугани от детската градина в с.Змейца спретнаха Базар за мартенички

Малчугани от детската градина в с.Змейца спретнаха Базар за мартенички

На 24.02.2016 г. беше организирана инициатива, съобразно планираното мероприятие на тема: „ Работа с родители за приобщаване към живота в ДГ „, съобщи Румяна Крапчева, директор на ЦДГ “Звънче” – с.Змейца.

Целта е да се преодолеят бариерите между семейство – ДГ, родител – учител.Разнообразните дейности на партньорство и сътрудничество дава възможност на всеки родител да избере къде да се включи. Една от дейностите е изработване на картички за мартенска изложба, пише Вестник на община Доспат.

От своя страна сръчните ръце на персонала изработиха с голямо майсторство, въображение и творчески ентусиазъм различни мартеници за мартенския базар. Те са изложени във фоайето на ДГ, където очакват своите посетители. Чрез тази инициатива ние искаме да съхраним старата българска традиция, да се запазят красотата и духът на този обичай, за да се предава от едно поколение на друго. Инициативата е полезна и с това, че със събраните средства ще се закупят книжки с приказки, за да се обогати библиотечният фонд.

Изразяваме нашата благодарност към всички, които ни подкрепиха и към всички, които закупиха мартенички. Сред тях са инж.Веселин Калфов-секретар на община Доспат, кмета на с.Змеица- Антон Доспатлиев, Митко Гадженаков- старши специалист в кметство с.Змеица и много други, допълниха от детската градина.

Вирни се горе