Маг Суни: „Ако можех с фокус щях да направя Смолян по-добро място за младите хора“

Маг Суни: „Ако можех с фокус щях да направя Смолян по-добро място за младите хора“

„Ако можех да променя нещо с фокус, бих направил нашия град по-добро място за младите хора, за да могат да остават и да се развиват тук“.

Това каза младият илюзионист Стефан Костадинов Сунков. Момчето е на 17 години, от Смолян, ученик в ПМГ „Васил Левски“. Обича родния си град, но за съжаление и той е един от многото младежи, за които няма бъдеще тук.

Неговият артистичен псевдоним е Маг Суни. Още от малък обича да се занимава с илюзионно изкуство, а преди две години се запознава с Ненчо Илчев, който става негов учител. „Срещнахме се случайно в родното му село Момчиловци. Той беше много дружелюбен към мен. Предложи ми да ме обучава. Аз, разбира се, веднага се съгласих. Започнах да пътувам до София, в началото по-често, сега вече по-рядко“, разказа младият фокусник.

За Маг Суни илюзионното изкуство е хоби. Иска да се развива и усъвършенства, но не и да е основната му професия. Младежът се е насочил към работа с компютри, както повечето на неговата възраст.

Негов стимул е публиката – усмивките на хората, радостта им, аплодисментите, които получава, когато им показва фокусите си.

Според Маг Суни най-важното нещо е желанието. „Ако нямаш желание, каквато и техника да приложиш не можеш да въздействаш на публиката“, казва той. За своето хоби Стефан е бил насърчен от родителите си, които и до днес го подкрепят.

За съжаление обаче много малко са хората в България, които се занимават с това изкуство. Подготовката на илюзионистите е трудна, реквизита не е никак евтин, макар че днес в интернет има много сайтове, от които можеш да се учиш.

На всички Маг Суни пожелава да следват мечтите си, да се стремят да постигат целите си, макар и да не е лесно, защото когато човек има желание може да се справи с всичко, а ние му пожелаваме УСПЕХ!!!

Вирни се горе