„Лека нощ, Беттина”

„Лека нощ, Беттина”

НАПИСАНО ОТ ВАС

Вечерта на 26 юни в голямата зала на НЧ „Христо Ботев-1871г.” в Смолян се състоя италианският мюзикъл „Лека нощ, Беттина”, представен от музикалния театър към читалището.

Мюзикълът е по музика на Горни Крамер и либрето на Пиетро Гарнеи и Сандро Джованини. Главните роли в италианския мюзикъл се изпълняват от Дафина Кехайова в ролята на Ники, Христо Христов в ролята на Андреа и Джак, Владимир Йосифов в ролята на бащата, Цветана Чолакова в ролята на майката и др. Участие взе и дамска певческа група към читалището.

Това е една италианска история, която ни разкрива женските фантазии на една обвързана жена. Фантазии, породени от собствения й мъж и описани в книга, която той не може да приеме. Въпреки всички трудности, които срещат по пътя си, двамата – Ники и Андреа, остават заедно. Сюжетът на мюзикъла е завладяващ и интересен. Режисьор на „ Лека нощ, Беттина” е Сашо Чобанов – дългогодишен постановчик на музикалния театър към читалището. Музикалният съпровод се осъществи благодарение на Людмила Белева, а декорацията е дело на Николай Падешев.

„Лека нощ, Беттина” ни отведе за миг в света на мюзикъла – изкуството да пееш и играеш, да бъдеш актьор и певец едновременно. Това бе уникално изживяване за всеки зрител в залата.

Вирни се горе