„Кръстовата планина“, нова книга на Костадин Глушков представя КДК

„Кръстовата планина“, нова книга на Костадин Глушков представя КДК

Третата по ред и най-нова книга на писателя Костадин Глушков от Чепеларе „Кръстовата планина“, представят на 8 ноември 2018 г., от 18 часа в зала „Петър Стайков“ на КДК, на бул. „България“ № 43.

И в тази си творба, може би най-зряла, Глушков изследва историята на духовните стражи на планината. Интересно и развълнувано ни разказва за вярата, за православните храмове, за техните ктитори, за превратностите на съдбата, за жертвите, за съдбата на родопчани, дълго „мачкани“ от колелото на историята.

За разлика от други автори, които също работят по тази тема, Костадин Глушков насища статистическите или историческите факти с чувства, с душа, както се казва за вълнуващо четиво. Прави ни съпричастни на времето от 1515 г. до днес. Върху 510 страници той е събрал духът на цял Рупчос, та и далече извън неговите предели. В книгата има покъртителни страници, които довеждат до знанието ни неща, които са се случили далече преди да се родим и в същото време говорят за писателско майсторство, за познание, за позиция.

Другите книги на Глушков са „Духовните стражи на Рупчос“ и „Пътят“. „Кръстовата планина“ е подкрепена от Община Чепеларе и Българския съюз за защита на Родопите. Тя е продукт на Издателска къща „ЕкоБелан“ – Асеновград.

Вирни се горе