КДК представя романа на Николай Терзиийски „Отлъчване“

КДК представя романа на Николай Терзиийски „Отлъчване“

Клубът на дейците на културата представя романа на Николай Терзиийски „Отлъчване“ на 29 септември, петък от 18 часа в зала „Петър Стайков“. След София, Пловдив, Варна и Дупница, авторът идва и в родния Смолян, за да се срещне отново с детството, с Устово и ж.к. „Петровица“, където се е родил. „Когато бях дете много от приятелите ми си мечтаеха да пътуват – в Италия, Испания, Америка. А моето най-съкровено желание беше да се върна в Смолян. Сякаш тук бях оставил нещо. То ме дърпаше през всичките години, през които само три пъти се бях връщал в този град и то за по един ден“, пише Терзийски в своята творческа биография.

Той е роден в Смолян през 1983 г. Напуска града през лятото на 1990-а, учи в Дупница, след това завършва журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“ и магистратура във философския факултет на университета. Работи в екипа на „Шоуто на Слави“ от пролетта на 2003 г. и е колега на Иван Кулеков.

„Отлъчване“ е роман за разкъсаните семейни и родови връзки, за разбърканото като смес за палачинки време. Роман, който започва с края на света и пътува векове назад, към началото. По време на това пътуване читателят е въвлечен в лабиринт от истории. Истории за древна любов, за раздели и смърт, за разминавания и грешки, за грехове и предателства; за самотата на единствените деца, за вглъбеността в миналото и за илюзиите на бъдещето, за отхвърлянето на обикновеното и търсенето на неповторимото, за оцеляването на духа във времето.

Заповядайте, ще е интересно!

Вирни се горе