КДК представя книгата на Тодор Гугински „Моята автобиография“

КДК представя книгата на Тодор Гугински „Моята автобиография“

Клубът на дейците на културата представя книгата на Тодор Гугински „Моята автобиография“ – второ допълнено издание на 18 септември, понеделник от 18 часа в зала „Петър Стайков“.

В нея авторът, който е бил зам.-председател на Окръжния народен съвет – Смолян в началото на 60-те години на миналия век, разказва неизвестни за повечето от нас истории, свързани с борбата за приемането на град Смолян за център на новосъздадения окръг, разкрива случки и събития табу за широката публика, развенчава твърденията на много „месии“ в областта на културата, които смятат, че животът започва от тях, дава информация за възникването на идеята и реализирането й след това по изграждането на емблематичния паметник на Орфей и Родопа пред кино „Дружба“, на Дичо Петров край с. Проглед и на Васил Дечов в Чепеларе.

Книгата е написана на жив български език, увлекателно и плътно, без напъни за откриване на „топлата вода“ или представяне на автора за „титан“ на словото и мисълта. Тя е изключително нужен документ за онова време, когато са „наливани основите“ на днешния град и е съставена неговата окръжна (областна) територия. Изводите и фактите са подкрепени с факсимилета от протоколи и решения, със снимки и документи, които ни карат да вярваме, че написаното наистина се е случило. А това е особено нужно за смолянчани.

Заповядайте, ще е интересно!

Вирни се горе