КДК кани на творческа вечер посветена на писателя от с. Момчиловци Петко Дечевски

КДК кани на творческа вечер посветена на писателя от с. Момчиловци Петко Дечевски

Клубът на дейците на културата Ви кани на творческа вечер посветена на писателя от с. Момчиловци Петко Дечевски и на най-новата му книга „Мераци“. Тя ще се състои на 27 юни, вторник от 18 часа в Изложбен салон „Петър Стайков“.

Петко е интересен разказвач, автор на една дузина книги с белетристични и публицистични произведения – разкази, повести, изследвания, мемоари. Член е на Независимите писатели в България, а името му присъства в Духовната енциклопедия на гр. Пловдив, която започва с патриарха на българската литература Иван Вазов.

Петко Дечевски е дългогодишен общественик, просветен деец, активен участник във възраждането на Родопския край. Той е доктор на науките и дългогодишен преподавател. С научна страст събира безценните „камъчета“ от историята на Бостина, Момчиловци и Среднородопието и с литературно майсторство реди пъзела на сложната и драматична съдба на планината. Пише на жив, образен и емоционален български език, радва се на популярност не само в България, а и далече зад нейните предели…

Заповядайте, Петко е открит, сърдечен и запомнящ се събеседник!

Вирни се горе