​Изложба „Опити“ на Петър Чучулигов гостува в Смолян

​Изложба „Опити“ на Петър Чучулигов гостува в Смолян

На 22 юни /петък/, от 18.00 часа, в Художествена галерия, гр.Смолян, ще бъде открита втората за тази година изложба – „Опити“ на художника Петър Чучулигов. Тя е своебразно продължение на „Символи и портрети“, която бе представена тази година през април в гр.Перущица. „Опити“ включва някои от вече познатите картини и плакати на художника, но и много нови, свързани със сънищата и въображението негови творби.

Изложбата ще гостува в Смолян до 22 юли. Жителите и гостите на града ще могат да я посетят всеки ден от 9 до 17 часа. През есента художникът организира в Пловдив, съвместно с още 5 –ма свои колеги художници, изложба-плакат, а през октомври ще представи и своя самостоятелна изложба.

Повече информация за изложбата и предстоящите събития можете да следите на страницата му във Facebook.

---------

Петър Чучулигов е роден на 5 март 1978 г. в Пловдив. Завършва средно специално художествено училище за приложни изкуства в гр. Смолян през 1996 г. и специалност „Плакат и визуална комуникация“ в Национална художествена академия гр. София, през 2009 г, в класа на проф. Георги Янков. Благодарение на изключителното качество на своите проекти и портфолио с разнообразни техники и стилове, започва своя професионален път в рекламна агенция, а от тогава до днес съсредоточава работата си върху създаването на плакати, картини, пощенски марки и илюстрации за книги и списания. Зад гърба си има участие в множество изложби, конкурси и значими събития, сред които:

Изложба „Млади български плакатисти“, галерия „Ъшък“ Истанбул, 2008;

Изложба „60 години специалност плакат“ – галерия „Академия“ 2008 Изложба „Млади автори“, Софийска филхармония, 2007;

Международно триенале на сценичния плакат, София –, 2007, 2010, 2013, 2016

Първа награда в конкурса към изложбата „Буквите на България – азбука на Европа “ – 2008 г.

Организатор на художествен пленер, гр. Кричим – 2006, 2007, 2008, 2015

Участие в художествени пленери: първи рок художествен пленер, Каварна; пленер в град Ветрен (2006 г.), Ахтопол (2006 г.), 45-ти международен пленер в Струмица, Македония;

Вирни се горе