Георги Христов представя „30 златни”

Георги Христов представя „30 златни”

Най-големият глас в поп музиката Георги Христов събира на 3 май своите почитатели и приятели в зала 1 на НДК, където ще представи своя спектакъл „30 златни”. В концерта ще прозвучат както големите хитове на певеца, така и нови композиции. Специален гост ще бъде италианският му колега Джани Фиорелино. Двамата работят върху нов музикален проект, който със сигурност ще представят заедно в шоуто. Георги Христов ще бъде на сцената със своята група „Черно и бяло”, носеща името на емблематичния му хит, с който той заслужи безапелационно любовта на публиката и професионално признание. През 2011 г. излезе римейк на песента в модерен дискотечен ритъм, който спечели много нови почитатели на изкуството му. В концерта ще вземат участие и балет „Веда – Джуниър”, Нели Рангелова, „Хората от гетото” и Pikasso, Орлин Павлов, Роси Кирилова и други приятели на голямата ни звезда. Билети ще се продават от 1 март на касите на НДК и онлайн чрез eventim.bg, ticketpro.bg и официалния сайт на певеца. За най-верните почитатели на Георги Христов организаторът е осигурил ограничен брой ВИП места в непосредствена близост до сцената. Спектакълът „30 златни” е част от поредица юбилейни концерти на Георги Христов из цялата страна.

Единствен и неповторим

Георги Христов е явление в българската поп музика с изключителни музикантски качества, строга индивидуалност, изискан стил и интелигентно и премерено присъствие в общественото пространство. Техниката и диапазонът са нещо, с което всеки добър певец впечатлява, но музикалната естетика на Георги Христов е това, което го отличава от останалите и го превръща в име, което респектира. Той е артист, съчетал в себе си талантлив автор на песни, фантастичен певец, атрактивен актьор на сцената с ярко присъствие и модерна визия. Експресивният му глас и способността му да изпълнява музика от различни стилове го правят забележителен. Постигнал високо ниво на представяне на изкуството си, той печели и съхранява почитатели, които винаги го подкрепят. С две думи: Георги Христов е единствен и неповторим.

Фурор от отличия

Георги Христов има издадени 12 албума, хиляди концерти пред препълнени зали, десетки турнета в Европа, Азия и Америка и няколко изключително успешни международни проекта. Носител е на големите награди на всички престижни музикални конкурси у нас и на най-високото отличие – Гран При, с което е удостоен на всеки от четирите международни форума, на които се е явявал в чужбина. Автор е на 90% от песните в репертоара си. Два пъти е отличен с „Кристална лира” за изключителни творчески постижения от Съюза на българските музикални и танцови дейци (1996, 2008). Носител е и на Специалната награда на София за цялостно творчество и за изключителни творчески постижения (2005). За него са заснети шест телевизионни филма, а албумите му са сред най-продаваните, като някои от тях са обявявани за платинени.

Вирни се горе