„ЕПИЗОД” с концерти в Чепеларе и Смолян послучай 25-годишния си юбилей

 „ЕПИЗОД” с концерти в Чепеларе и Смолян послучай 25-годишния си юбилей

Тази есен рок група „ЕПИЗОД” празнува своята 25 –годишна дейност с клубни концерти в цялата страна. Точно четвърт век изминава от времето, когато тогавашната формация създава първите авторски песни по стихове на Франсоа Вийон и ги превръща в албума „Молете се”. Това време дава като резултат 11 студийни албума и 4 ДВД-та, в които успешно се преплитат хеви метъл с българска история и класическа поезия, с български фолклор и с източноправославно църковно пеене, за което групата получава своето признание от британската медия ББС в началото на 2007 г.

Концертите на „ЕПИЗОД” в сърцето на Родопите са съответно на 25 октомври (петък) в бар „Мечи кът” – гр. Чепеларе от 20:30 ч. и на 26 октомври (събота) в бар „Медея” – гр. Смолян, кв. Устово от 20:00 ч.

Причината за избора на тези дати от страна на групата е друго събитие от културния календар на община Чепеларе – финалния кръг на Националния конкурс „Нова българска народна музика в 7/8”, на който Васил Бележков (китарист и клавирист на „Епизод”) се класира за второ поредно издание. През 2011 г. той спечели втора награда като автор на пиесата „Пирински танц” за соло тамбура, а тази година заедно с музиканти от НФА „Ф. Кутев” ще изпълни новата си творба „Смесено хоро” за соло тамбура и камерна група. Събитието е същата вечер (25 октомври, петък) от 18:00 ч. в чепеларското читалище „Родопска искра”, а публиката ще определи носителите на награди в сегашното издание след концерта чрез гласуване.

„ЕПИЗОД” ще завършат празненствата послучай четвъртвековния си творчески и сценичен юбилей с голям двудневен концерт на открито сред природата. Той ще се състои през лятото на 2014 г. близо до София, като подробностите за него ще бъдат уточнени по-късно в сайта на групата www.epizod.com

Вирни се горе