Екип "Перелик" на професионалната гимназия по строителство на финала в "Аз мога да строя"

 Екип "Перелик" на професионалната гимназия по строителство на финала в "Аз мога да строя"

Екип “Перелик” на учениците от 12 клас на Професионална гимназия по строителство „Никола Вапцаров” – гр. Смолян – Николая Никова, Хайри Ушев, Георги Дафов, Майкъл Дуганов и Ивайло Бундев бе класиран на първо място в Националния конкурс “Аз мога да строя”. Големият финал на четвъртия сезон на състезанието се състоя на 9 и 10 май 2013 г. във Виенския салон на Международен Панаир – Пловдив. Организатор на конкурса е Камарата на строителите в България.

В големия финал на “Аз мога да строя 2012-2013” участваха 12 екипа на Професионалните гимназии по строителство и архитектура от градовете Смолян, София, Варна, Стара Загора, Ямбол, Пазарджик, Пловдив и Велико Търново. Младите родопчани очароваха 13-членното авторитетно жури със своя симулативен инвестиционен проект на традиционна родопска къща.

За успешното и убедително изработване и защита на проекта учениците бяха подпомогнати от техните консултанти – архитектите Мариана Перфанова, Аврам Каджебов и инженерите Иван Стоянов и Стефан Терзийски. Работата на екипа и представянето на проекта бяха подкрепяни от Областно представителство – Смолян на Камарата на строителите и от Професионалната гимназия по строителство. Атрактивната защита на проекта в Пловдив бе съпътствана от изложбен кът със старинни инструменти и пособия на родопските дюлгери, представен от екип на Регионален исторически музей „Стою Шишков” – Смолян.

Христо Вакев

Директор на ПГ по строителство „Никола Вапцаров” – гр. Смолян

Вирни се горе