Един американски творец в Девин

Един американски творец в Девин

БРАИЪН ДЕИЛИ – известен фотограф, който наскоро откри изложба в Националната художествена галерия, където представи няколко свои проекта. Въпреки, че много от изкуството му е базирано на фотографията, Дейли не е фотограф в обичайния смисъл на думата. Той по-скоро използва фотографията като средство за реализиране на креативната му идеи и за създаването на изобретателни композиции, които засягат социалните, политическите и културните проблеми на нашето време.

Брайън Дейли идва да снима и в Девин. Целта на снимките му в България е да се опита да документира различни хора – от различни професии, социални прослойки, населени места, вкусове, религии… и т.н. Българското общество е шарено и впечатляващо със своята богата палитра, с която понякога се гордеем, а друг път мразим. За един творец като Дейли е интересно да обхване богатите и бедните, левите и десните, местните и новодошлите. накратко, всички разделителни линии в нашето общество.

Дейли ще бъде в гр.Девин, за да заснеме всеки, който има желание да му съдейства в това негово начинание, като дойде, за да бъде сниман. Заповядайте и Вие . Както сте си. Както си ходите по принцип. За Дейли всеки е интересен такъв, какъвто е.

Вирни се горе