Джаз фестивалът The Sound Of Silence събра хиляди под звездите на върх Перелик /снимки/

Джаз фестивалът The Sound Of Silence събра хиляди под звездите на върх Перелик /снимки/

Над 6000 души слушаха джаз на Перелик

За 11-ти пореден път се проведе „Перелик Еко Джаз Фест". Фестивалът се провежда на над 2191 м надморска височина на връх Перелик, в полите на Родопите. Той се организира ежегодно в последната седмица на юли, като тази година участниците бяха от Сърбия, САЩ и България.

Идеята на фестивала, който се провежда на връх Перелик в района на “Къщата на Мечките” е за максималното единение между артисти и публика с естествената природна среда, а входът е свободен за всеки фен на джаз музиката. За осветление се използват лагерни огньове и свещи. Електричеството се ползва само за инструментите и озвучаването на музикантите.

Джаз фестът е най-големият летен музикален форум в Южна България, който се превърна в значим за много посетители от България и Европа.Изданието на фестивала тази година беше под патронажа на Негово превъзходителство посланика на САЩ Ерик Рубин.

Идеята на инициатора на събитието Кирил Асенов е към музикалния фестивал да има съпътстваща програма и представяне на най-новите тенденции в офроуд автомобилите, в модата и други продукти, насочени към джаз аудиторията.

Сред гостите бяха още румънският посланик, бившия външен министър Соломон Паси и семейството му, икономиста Владимир Каролев, Мариян Бачев и Александър Вълчев от Шоуто на Слави, бившия спортен министър в служебното правителство Петър Стойчев, зам.-кметът на община Чепеларе Пантелей Мемцов, бившият правител на БНБ Иван Искров, гости от съседна Гърция и други.

Фестивалът Еко Джаз Перелик се превърна в традиция и своя запазена марка.

Вирни се горе