Джаз, етно и поп музика звучат на връх Перелик

Джаз, етно и поп музика звучат на връх Перелик

Борова гора и чист планински въздух, слънце и хубава музика – това очаква всички почитатели на екотуризма и джаза, на връх Перелик /2191м/ в Родопите днес, 26 юли.

За девета поредна година на връх “Перелик” в Родопите, ще се проведе еко джаз фестивалът „Звукът на тишината”. Събитието е единствено по рода си, провежда се на 2191 метра надморска височина, всяка последна събота на юли.И тази година на сцена от свещи музиката отново ще се слее с природата. Под звездното небе разнородни артисти, като ще се опитват да привлекат любителите на музиката към екологичната кауза на фестивала. Специални огнища и отблясъците на над 2 000 обезопасени свещи, заедно с 4 000 бали сено оформят артистичното пространство, а след, като приключи събитието, балите се разстилат за наторяване по поляните около върха и за запълване на стари коловози.

Гости на събитие са Веско Ешкенази, победителката от Х Фактор – Жана Бергендорф, Paolo Di Sabatino Trio (Италия), Kuba Stankiewicz (Полша), Baraka Brass Band (Сърбия). На фестивала своето майсторство ще покаже и Духов оркестър „Барка” от Сърбия. Това са млади музиканти, които заедно със смолянските гайдари ще пресъздадат етно атмосфера сред красивата природа на Родопа планина, съобщи Павлина Величкова – артистичен директор на фестивала.

Община Смолян е осигурила транспорт до върха, който тръгва от паркинга на храма “Св.Висарион” в 17:30; 18:00; 18:30; и 19:00, и в обратната посока в 23:00; 24:00; 1:00 и 2 часа. Цената на билета в едната посока е 4 лв.

Вирни се горе