Две успешни премиери на „Женско царство“ на младите актьори от театър „Ирис“

Две успешни премиери на „Женско царство“ на младите актьори от театър „Ирис“

Две успешни премиери на „Женско царство“ на младите актьори от театър „Ирис“. Проявите по повод 100 годишнината на Среднородопски театър „Изгрев“ продължават

Изключително успешно се представиха младите актьори от театър „Ирис“ към читалище „Орфееви гори“ в Райково по време на двете премиери на „Женско царство“. „След втората премиера по традиция си разменихме автографи на афишите, почерпихме се и с нетърпение очакваме следващите срещи с публиката“, коментира ръководителят на трупата Цеци Илиева. Младежки театър „Ирис“ е достоен наследник на Среднородопски театър „Изгрев“, чийто 100-годишнина се чества през 2019 г. Проявите по повод кръглата годишнина продължават. Тази вечер от 19 часа РДТ гостува в читалище „Орфееви гори“ със спектакъла „Румеу и Жолиета от Дунюву“ от Крум Левов. Режисьор е Петър Тодоров. На 13 юни Петър Тодоров и Деси Минчева – Тодорова гостуват в ДГ „Славейче“ в Долно Райково с пиесата „Сливи за смет. Същия ден от 18.00 часа в читалището е естрадно-сатиричното шоу „Усмивки от старо време“. Кулминацията на честванията са на 14 юни от 18.00 часа в КДК в Смолян, когато ще бъдат връчени почетни отличия на изявени участници. А на 30 юни в читалище „Орфееви гори“ ще бъде открита изложба с картини на художника Марко Стойчев – Маестрото, бивш секретар на читалището и артист от Драматичен театър „Изгрев“.

Първият Среднородопски театър „Изгрев“ е основан на 8 януари 1919 година в Райково. С пиесата „Хъшове“ на Иван Вазов се дава началото на 100-годишното театрално дело в Родопите. Театърът служи като основа при създаването на Родопския драматичен театър в Смолян през 1951. С малки прекъсвания през годините тук са поставяни над 220 пиеси на български, руски и западни класици.

Вирни се горе