„Детска Коледа с Глобални библиотеки” в Златоград

„Детска Коледа с Глобални библиотеки” в Златоград

В библиотеката на ОНЧ ”Просвета -1908” Златоград се проведе „Детска Коледа с Глобални библиотеки” . Празника беше организиран от Център за обществена подкрепа в партньорство с библиотеката и ОУ ”Васил Левски” . Освен Коледа ,повода който събра приятелите на библиотеката на този ден ,беше и отбелязване на 2 години от предоставяне на техниката по Програма Глобални библиотеки България и официалното откриване на Библиотечен Инфоцентър,съобщи Зорка Хаджиева .

Създаденият през 2011 г. ЦОП Златоград избра да отбележи празника в библиотеката ,защото за този кратък период ,заедно те подготвиха много прояви в нея и станаха редовни потребители на техниката. На празника дойдоха и децата от Дневния център „Зора,” които също са чести посетители в читалищната библиотека.

С поздравление към всички присъстващи се обърна Роза .Алчева директор на ЦОП Златоград . Децата и гостите поздравиха и .З.Хаджиева- гл. библиотекар и Емилия Александрова –ст.специалист Култура. Интересни занимания за тържеството подготви младия и пълен с идеи екип на ЦОП за своите потребители и партньори и гости .- Изложба включваща рисунки ,апликации ,фигурки от различни материали както и кът ,показващ традиционната коледна трапеза. Децата отговориха на въпросите от Коледната викторина и се включиха в най интересната част от празника -изработка на украса за коледната елха ,сурвачки ,гирлянди ,рисунки и, апликации.

Към всяка от групите се включиха да помагат и гостите ,които уважиха празника. Надпреварата за най добре направена украса и сурвачки ентусиазира участниците и беше съпроводени с много емоции . Истинска радост грееше от лицата на децата и младежите от Дневния център „Зора”, които бяха част от празничното настроение задно с всички останали.. След като подредиха направените предмети на изложбата всички се хванаха на хорото. Празника завърши с поздравления към годишнината на библиотеката и посрещането на голяма торта със символите на Програмата. Тя беше разрязана от Председателя на ОНЧ”Просвета-1908” Пламен Чингаров и с нея библиотекарите почерпиха всички присъстващи.

Тази прекрасна инициатива показа ,че когато усилията на организациите са насочени в една посока и работят заедно в името на децата ,удовлетворението на организатори , и участници е голямо.

Вирни се горе