Дават пресконференция по повод представление № 200 на “Кокошка с брошка”

Дават пресконференция по повод представление № 200 на “Кокошка с брошка”

Днес от 11 ч. в директорския кабинет на театъра в Смолян ще се проведе пресконференция по повод представление № 200 на един от емблематичните и най-обичани спектакли за деца и възрастни на режисьора Петър Тодоров и актрисата Десислава Минчева – “Кокошка с брошка”. Представлението ще се състои на 13 март от 18.30 ч в зала № 2 на Театъра.

След 199 представления в 15 държави на 3 континента, с получени 7 национални и международни театрални награди в 4 страни; устояла на житейски, политически и самолетни бури, славната “Кокошка с брошка” отново се завръща, откъдето е тръгнала – в Смолянския театър!

КОКОШКА С БРОШКА е спектакъл с кукли за деца и техните родители по мотиви от приказки на Маргарит Минков.В него се разказва историята на една Кокошка, която вместо яйце снася шоколадов бонбон и това я хвърля в ужасна паника. След безуспешни опити да намери решение на “проблема” си при приятелката си Патицата, при Доктора и при Царя, накрая хубавият слънчев ден и децата я убеждават, че всъщност не се е случило нищо страшно, а напротив. Колко прекрасно е да направиш нещо различно и с това да зарадваш някого, например децата…

Спектакалът се представя от Център за изкуства “За Родопите” -с.Бостина. Участват Десислава Минчева, сценарист, режисьор и продуцент е Петър Тодоров, а музикалното оформление и хореография е на Деси Минчева. Художник е Ханна Шварц.Спектакълът е реализиран с конкурс пред Национален център за театър и с подкрепата на Фондация “За Родопите".

• Спектакълът “Кокошка с брошка” получи Номинация за Най-добър спектакъл в категорията “Куклено изкуство” за наградите “Икар” 2006 на САБ

• “Кокошка с брошка” спечели Първа награда за Най-добър спектакъл от Холандското жури на XV международен куклен фестивал “Двама са малко, трима са много”, Пловдив 2006.

Десислава Минчева получи Награда за изключително актьорско майсторство на XV международен куклен фестивал “Двама са малко, трима са много”, Пловдив 2006.

Десислава Минчева получи отличието за Най-добра актриса на фестивала за спектакли с един актьор GALA STAR в Бакъу, Румъния през април 2007 Десислава Минчева получи отличието за Най-добра актриса на фестивала “Албамоно 2007” в Корча, Албания през май 2007.

Десислава Минчева спечели наградата за Най-добра актриса на фестивала “Гумбекови дни” в Загреб, Хърватска през март 2009

Продължителността на представлението е 35-40 мин.

Спектакълът е представен със 199 представления в България, Турция, Румъния, Албания, Словения, Хърватска, Словакия, Холандия, Германия, Норвегия, Исландия, Пакистан, Индия, САЩ.

Вирни се горе