Читалището във Върбина отпразнува 60-годишен юбилей

Читалището във Върбина отпразнува 60-годишен юбилей

НЧ „Братан Шукеров-1953” в село Върбина отпразнува своя юбилей с празнична програма, в която взеха участие групата за автентичен фолклор „Върбински извори”, танцовата група „Родопска китка” и детската фолклорна група към читалището.

Носители на златен медал от световния шампионат по фолклор „WORLD FOLK 2013”, самодейците от групата за автентичен фолклор поздравиха гостите от Общинска администрация – Мадан с изпълнението на родопски песни, с които грабнаха златото в Несебър. По слечай 60-годишнината читалището получи подарък и поздравителен адрес от Кмета на община Мадан с пожелание за много нови сценични изяви и спечелени медали.

Митко Димитров, който беше удостоен с грамота за най-активен читалищен деец, представи историята на село Върбина и на читалището от неговото основаване до днес. Грамота за най-дълго членуващ самодеец грабна Фиданка Димитрова, златен медалист за солово изпълнение – Даниела Сиракова, почетен библиотекар – Румяна Ангелова, майстор гайдар и поддръжник на самодейците – Илия Учиков, майстор хореограф – Екатерина Лазарова. Самодейците връчиха на Снежана Касабова грамота за най-пробивен председател. Миглена Димитрова представи презентация за успехите на читалището през последните четири години. Тържеството завърши с кръшни хора.

Вирни се горе