Читалище „Христо Ботев“ - Смолян изпрати абитуриентите от ДЮФА с грамоти и подаръци

 Читалище „Христо Ботев“ - Смолян изпрати абитуриентите от ДЮФА с грамоти и подаръци

Седем млади таланти напуснаха редиците на ДЮФА към читалище „Христо Ботев“ в гр. Смолян. Абитуриентите бяха изпратени с много вълнение, награди и пожелания за успешен старт в живота от своите ръководители, от своите приятели – малки и големи, с които, в продължение на 12 години, са градили любовта си към фолклора. Танцьорките от ТС „Васил Симеонов“ Весела Бачочева и Доброелена Семова, певиците от битовата група „Радка Кушлева“ Гергана Пенева и Мария Петрова и гайдарите от ГС „Апостол Кисьов“ Атанас Пашутев, Валентин Герчев, Росен Сантев, изказаха своята огромна признателност към ръководителите си – Васка Христова, Мариана Каранлъкова и Костадин Илчев. „Благодарим ви затова, че ни въведохте в света на фолклора, благодарим ви, че посяхте зрънцето на любовта към фолклора“, каза Доброелена Семова. „През всичките тези години са се случвали всякакви неща, имало е и хубави и лоши. Многобройните са изявите, понякога успешни друг път не толкова, проблемите, с които се сблъсква всеки човек, който се опитва да се развие в дадена насока, но точно тези проблеми те издигат духовно и те правят човек“, добави Росен Сантев.

Зад абитуриентите, на сцената бяха стотиците по-малки самодейци, които с вълнение и трепет обещаха на завършващите, че ще продължат да съхраняват и популяризират родопския фолклор, така, както и те са правили години наред, защото красотата и величието на Родопа се измерва с обаянието на родопската песен и с таланта на самодейците.

Председателят на читалище „Христо Ботев“ Иван Иванов връчи грамоти и подаръци на абитуриентите, пожела им на добър път и ги увери, че вратите на читалището ще са винаги отворени за тях. Беше връчена и ежегодната награда на семейство Сиракови. Тя е посветена на основателя и първи ръководител на танцовото изкуство в Смолян Васил Симеонов. Юлия Сиракова връчи наградата на Доброелена Семова и Валентин Герчев и пожела на младите хора здраве, работа, добри партньори не само на сцената, а и извън нея. „Нека всичко, което се случва в живота ви, да извиква усмивки на лицата и любов в сърцата, нека целите бъдат повече от мечтите ви“, каза Сиракова.

Вирни се горе