Честване 85 години музейно дело в Средните Родопи

Честване 85 години музейно дело в Средните Родопи

НАСТЪПВА КУЛМИНАЦИЯТА НА ТЪРЖЕСТВАТА

В топлата октомврийска есен Смолянският музей празнува. През 2020 г. се навършват 85 години от началото на музейното дело в Средните Родопи. Цялостната дейност на РИМ „Стою Шишков“ – Смолян тази година е подчинена на честването на кръглата годишнина.

Разработената Музейна програма „85 години музейно дело в Средните Родопи“, ще има своята кулминация в средата на октомври. Ключови акценти от нея са Фотодокументалната изложба „85 години музейно дело в Средните Родопи – „всестранното изучаване на Родопите“; издаване на Каталог за изложбата; създаване на паметен знак „85 години музейно дело в Средните Родопи“ и една инициатива, в която нещо ще се случи за първи път в Смолян.

„Над музея, над Смолян“ – така са наречени полетите с балон с горещ въздух, организирани от Смолянския музей. Ще има и игра: „Какво е написано на покрива на музея?“ Всички желаещи да се включат трябва да се издигнат с балон над музея, над Смолян и да прочетат надписа, поставен на покрива на музея. Участниците в играта ще получат паметния знак „85 години музейно дело в Средните Родопи“, ръчно изработен керамичен уникат. Очаквайте точните дати, часове и места, когато и където ще се състоят събитията на честванията. Те ще се проведат при спазване на противоепидемичните мерки.

Да празнуваме заедно 85-годишнината на делото за събиране, опазване и показване на несметните родопски исторически и културни богатства от най-старите до сегашните времена!

Бъдете здрави и отговорни!

РИМ „СТОЮ ШИШКОВ“ – СМОЛЯН

Вирни се горе