Че любовта е магическа реалност, потвърди читалище „Кирил Маджаров“ в Устово

Че любовта е магическа реалност, потвърди читалище „Кирил Маджаров“ в Устово

Предпролетен музикално-поетичен рецитал “Любов – магически реалност” поднесоха на 13 март вечерта преподавателките и учениците по пиано в читалище „Кирил Маджаров – 1866“ в Смолян. Музикалната школа има традиция периодично да радва почитателите на класическата музика с продукции, но този път бе поднесен по-различен концерт, в който бяха включени изпълнения на пиано, поетични откъси от наши известни творци и вокални изяви. Репертоарът бе от класика до филмова музика и любими естрадни песни. Заедно с малките вдъхновени пианисти преподавателките им Светла Гергьовска и Соня Цветкова-Белидерова показаха високо владеене на пиано и желание публиката да усети наслада от класическата музика, радвала човечеството от векове и не е отживяла.

Детската музикална школа стимулира развитието на децата, открива им, че опорна точка в търсенето може да бъде красотата в живота. Тя възпитава в ред и отговорност. Класическата музика развива у децата естетически усет, творчески стремежи, чувствителност и доброта, което бе показано в концерта.

Водеща бе ученичката Екатерина Узунова. Вдъхновено рецитираше поезия и мисли за любовта, която „побеждава мрака и изгонва страха, тя нищо не иска и е милостива, тя ни помага за изразим себе си“.

Росица Примовска

Вирни се горе