Архитектурно - фолклорната благотворителна инициатива "Камък върху камък ще остане”

Архитектурно - фолклорната благотворителна инициатива  "Камък върху камък ще остане”

Кристияна Брънзалова e студентка в чужбина, тя е към края на обучението си в Италия, а любовта и към родината ще я врърне отново тук, след като се дипломира. Кристияна се е заела да организира голям сбор в село Хвойна, който да обедини двете страсти в живота и – Архитектурата и българския фолклор. Така се ражда идеята за събитието “Камък върху камък ще остане”. То ще се състои на 18 и 19 август тази година в родопското селце.

Идеята е, в сградата на училището в село Хвойна, да има експозиции с архитектурна тематика – една от които е дипломната работа на амбициозната студентка. Проектът и е съсредоточен именно върху сградата на училище “Св. Св. Кирил и Методий” в селото. Към него ще бъдат изложени архивни материали, карти, снимки и т.н., събрани от нея с голямо желание и предоставени и от хвойненци и родопчани с много любов.

В двора на училището ще има концерт на групи по народни танци от България и чужбина, сред които домакините от клуб “Жарава”, с. Хвойна и група по народни танци “Нашенци” – Милано.

Ще има организиран благотворителен базар, томбола, кулинарно състезание за най-вкусно традиционно родопско ястие, надиграване и представяне на автентични родопски хора.

На края на всяка вечер, по стара българска традиция гостите ще се насладят на народно веселие с хора и танци до зори!

Всичко това се прави с цел събиране на средства за належащи ремонти по сградата на училището, за да може то да заживее нов живот.

Кристияна Брънзалова – организатор на събитието!

Вирни се горе