Ансамбъл "Змейчани" закриха юбилейният гала концерт на конкурса „Орфеево изворче”

Ансамбъл "Змейчани" закриха юбилейният гала концерт на конкурса „Орфеево изворче”

Ансамбъл “Змейчани” отново представиха достойно с.Змейца и община Доспат. На 21 и 22 март ансамбъл “Змейчани” взеха участие на Националния фолклорен конкурс “Орфеево изворче”, който тази година е юбилеен.

Много бяха изявите на „Змейчани”, една от които Възстановка на родопска сватба. И този път обра овациите на публиката и журито. Затова участие получиха диплом почетно отличие и присъдена Златна лира на Орфей.

С диплом почетно отличие Златна лира получи ансамбъла за автентични костюми, които бяха представени на ревю. Атракция на ревюто пък бе тригодишната Доника Гадженакова. Тя също получи награда и поздрави журито с песента “Рипни Калинке”. Ученици от ОУ"Васил Левски", с. Змейца също се представиха достойно. Мирко Бекиров и Весела Капитанова от клуб “СЛАВЕЕВИ ГЛАСОВЕ” получиха дипломи и награди за неизпълнявани автентични песни. Камерна мъжка фолклорна група “Змейчани” получи Златна лира на Орфей и Диплом за автентична песен, изпълнявана за първи път. Групата беше удостоена и със специалният юбилеен приз. Ръководителят на ансмбъла Емил Пехливанов бе удостоен със специален юбилеен приз и диплом за дългогодишно участие в Орфеево изворче. Ансамбъл “Змейчани” получиха още една награда от видео конкурса в гр. Калофер. Ансамбъл “Змейчани” бяха интервюирани от много медии, които ще отразят изявите по радиото и телевизията. За отличното си представяне “Змейчани” закриха юбилейният гала концерт на конкурса. Ансамбълът получи и специална покана за участие от кмета на гр. КАЛОФЕР на празника на града, който ще се проведе през месец юни. Община Доспат и село Змейца само могат да се гордеят, че притежават такива таланти.

Вирни се горе