Ансамбъл "Родопа" и "101 каба гайди" поздравиха за Гергьовден с празничен клип всички медици

  Ансамбъл "Родопа" и "101 каба гайди" поздравиха за Гергьовден с празничен клип всички медици

Ансамбъл “Родопа” и оркестър “101 каба гайди” разпространиха видеоклип, с който поздравяват българите за празника 6 май. Музикалното изпълнение на фона на националния трибагреник започва с аплодисменти към всички медици и екипите от първа линия в борбата с пандемията. Това е нашият поклон и благодарност към всички хора, които с риск за собственият си живот са на първа линия и се борят за живота на всеки един от пациентите с COVID – 19, заяви главният художествен ръководител на “Родопа” Адриян Петров.

Видеоклипът е и послание към народа, отправено в деня на храбростта в условията на пандемия и социална изолация. В началото на изпълнението музикантите са с предпазни маски, напомняйки на всички колко важно е да спазваме изискванията за социална изолация. Певци, гайдари и танцьори представят музикалния си поздрав на фона на каскадата в центъра на Смолян, застанали на препоръчителната дистанция един от друг, предаде БТА.

Снимките са направени на едно от емблематичните места в Смолян – Каскадите. С маски на лицата си, танцьорите и музикантите от двата състава ръкопляскаха на всички медици, полицаи и здравни работници, които са на първа линия в борбата срещу коронавируса.

Вирни се горе