Актрисата Десислава Минчева с поредно голямо международно отличие

Актрисата Десислава Минчева с поредно голямо международно отличие

Известната и обичана смолянска актриса Десислава Минчева получи наградата за Най-добра актриса на 10-тия юбилеен фестивал за куклен театър за възрастни “Пиеро” в Стара Загора за ролята си в спектакъла на режисьора Петър Тодоров “Аз, Душата”, продукция на Център за изкуства „За Родопите“! Новото си голямо отличие актрисата спечели в благородно съревнование с колеги от България, Русия, Франция, Холандия, Чехия, Словения. Членове на журито бяха изтъкнати професионалисти от България, Германия и Словения. Фестивалът е единственият по рода си в България, и един от малкото в Европа и света, посветени на кукления театър за възрастни, което прави отличието още по-ценно.

Спектакълът „Аз, Душата“ е създаден през 2008 г и вече има в колекцията си две отличия за Най-добър спектакъл от фестивала „Двама са малко, трима са много“ в Пловдив – на международното и на холандското жури, както и актьорската награда на Съюза на артистите в България за Десислава Минчева от фестивала „Панаир на куклите“ в София.

Наградата е поредното доказателство за това, че в Смолян живеят и работят театрални артисти от голяма международна класа.

Вирни се горе