67 културни прояви за 10 дни на ”Аполония”

67 културни прояви за 10 дни на ”Аполония”

Общо 67 културни прояви включва 10-дневната програма на тазгодишната “Аполония”. Празниците на изкуствата в Созопол започват на 30 август и ще продължат до 8 септември. Това съобщиха организаторите от фондация “Аполония” и община Созопол, цитирани от БТА.

Амфитеатърът на града ще бъде домакин на общо 9 концерта, с първия от които – на 31 август, ще бъде официално открит и самият фестивал. На сцената в този ден ще излезе оперната прима Александрина Пендачанска. Официалното откриване на “Аполония” ще бъде съпроводено с връчването традиционните награди. Специалното отличие тази година ще бъде за поп изпълнителката Белослава. На 31 август ще стане известен и авторът на снимка от предишни издания на фестивала, който ще спечели голямата награда във фотоконкурса “Моята Аполония”.

Над 35 снимки от фестивалните събития от 1984 година насам, са получени за участие до момента, а приемането им е до днес включително. Победителят ще получи парична награда. Участие в празниците на изкуствата в Созопол ще вземат известни музиканти, театрали, художници, писатели и кинодейци. Други девет концерта ще има в Археологическия музей. Театрални постановки ще бъдат представени на сцената на читалище “Отец Паисий”. Художествената галерия в Стария град ще бъде домакин на 3 изложби и 17 представяния на книги и литературни четения.

Вирни се горе