50 години Филиал – Пловдивски университет Смолян

50 години Филиал – Пловдивски университет Смолян

На 19 октомври 2012 година в зала 1 на РДТ – Смолян, Филиалът на Пловдивския университет в града отпразнува своя 50 годишен юбилей. Събитието бе отбелязано с официална среща, концертна програма, научна конференция и коктейл,съобщи Кристина Владимирова-Худ. ръководител на ДМФ „Щурче” и ВГ „Ро-войс”,към НЧ „Христо Ботев-1871”, Смолян.

В концертната програма взеха участие състави от НЧ „Христо Ботев-1871г.” – Смолян. Началото бе поставено от състав „101 каба гайди” с художествен ръководител Костадин Илчев и гайдарски състави към читалището с ръководител Красимир Узунов. Програмата продължи с ТФ „Зареница” с ръководител Мариана Йосифова, възпитанички по пиано от ДМШ „Стефан Бончев” към читалище „Христо Ботев-1871” – Росица Кокудева и Мария Ламбова с преподавател Мария Марковска, ВГ „Ро-войс” с ръководител Кристина Владимирова, танцов състав с ръководител Сийка Василева, оркестър „Родопско Настроение”. Програмата бе построена с вкус и усет, като се преплетоха народна музика и танци с поп музика до класическото звучене на пианото. Публиката остана очарована и с бурни аплодисменти изпрати участниците. Концертната програма завърши с „Многая лета” и с пожелание за успехи и дълголетие.

Съставите от НЧ „Христо Ботев-1871” в Смолян успешно се представиха и този път. Организаторите към Филиала на Пловдивския университет поднесоха своите поздравления и удовлетворение от програмата на юбилейния концерт.

Вирни се горе