299 деца участваха в конкурса за рисунка „Как искам Европейския съюз да промени моя град“

299 деца участваха в конкурса за рисунка „Как искам Европейския съюз да промени моя град“

Официално награждаване на участниците в конкурса „Как искам Европейския съюз да промени моя град“ ще се проведе в Смолян. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в понеделник, 5 ноември 2012 г. на официална церемония от 14:00 часа пред Областен информационен център – Смолян, където участниците и авторите на най-добрите рисунки ще получат своите награди, съобщиха от центъра, съобщиха от центъра.

За конкурса „Как искам Европейският съюз да промени моя град“ твориха 299 деца от две възрастови групи, а рисунки пристигаха в офиса на ОИЦ – Смолян от цялата област. Децата дадоха воля на въображението си и преляха в рисунките си своите най-съкровени мечти за начина, по който искат да изживеят детството си.

Комисията за оценка, с председател Иван Пеев, директор на Художествена галерия – Смолян и членове, изявени личности от институции и организации, работещи в сферата на изобразителното изкуство и културата в Смолян, бе изключително затруднена при избора на най-добрите творби.

На официалната церемония, авторите на рисунките, отличени на първо място в двете възрастови групи ще получат МР3 плеъри, а творбите им ще продължат да се състезават в националния кръг.

Официалната церемония по връчването на наградите на победителите на националния етап на конкурса ще се състои на 21 декември 2012 г., когато министър Дончев ще се срещне с децата и лично ще връчи наградите на отличените. Победителите ще получат PSP конзола.

Инициативата се провежда под егидата на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Нейн организатор е Централният информационен и координационен офис в администрацията на Министерския съвет, съвместно с 27-те областни информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, уточниха от информационния център.

Вирни се горе