Жена от Мадан държи за заложници 2-ма техници

Жена от Мадан държи за заложници 2-ма техници

Двама техници от компания за доставка на интернет и телевизия станаха заложници на жена от Мадан.

56-годишната Анелия Д. ги заключила в апартамента си, тъй като в пакета на оператора липсвал любимият телевизионен канал. Жената била заявила в офиса на компанията монтаж на цифрова телевизия. Техниците се явили в уговорения час, монтирали сателитната чиния, включили приемника набързо и се готвели да си тръгнат.

Междувременно обаче клиентката открила липсата на любимия си тв канал. Тогава се ядосала, заключила вратата и хвърлила ключа от терасата. Обявила, че докато не включат канала, няма да ги освободи. Изобщо не се трогнала от обяснението, че в заявения от нея пакет въпросният канал не бил включен.

Задържаните мъже успели да позвънят на спешния телефон 112. На мястото на инцидента дошли полицаи. Те намерили изхвърления ключ, отворили жилището и след дълги преговори убедили жената да пусне заложниците.

Анелия е болна от шизофрения и е в чести конфликти със съседите си, установила проверка. Преди това жената нападнала комшийката си си Е.М. с вилица заради съмнения, че краде буркани от мазето. При сдърпването я наранила леко. При друг пристъп вдигнала целия блок на крак с викания и тропот.

“Има внесено искане в съда за задължителното настаняване на лечение, тъй като здравословното състояние не позволява повдигане на обвинение”, каза говорителят на окръжната прокуратура прокурор Иван Спиров.

Вирни се горе