Затворник иска 10 хил.лв. обезщетение, заболял от хепатит С

Затворник иска 10 хил.лв. обезщетение, заболял от хепатит С

Затворник поиска от Административният съд в Смолян да му бъдат изплатени 10 000 лв, затова, че е заболял от хепатит С. Това става ясно от постъпилата искова молба от мъжа, в която той твърди, че на територията на затвора в Пловдив и Затворническо общежитие – Смолян не се полагат усилията за, осигуряване на хигиена и предотвратяване разпространението на заразни болести. Казва се още, че при провеждане на медицински изследвания в затворническото общежитие, е установено, че затворникът страда от инфекциозното заболяване “Хепатит С”, за което претендира обезщетение от 10000 лв. неимуществени вреди.

Твърди се още, че към настоящият момент, въпреки хроничното му заболяване условията на затвора в Пловдив не се изпълняват препоръките на лекуващите лекари при Медицинския институт на МВР, а именно – не се провеждат необходимите хранителен и двигателен режими, не се извършват периодични прегледи и изследвания, не се предписват и осигуряват необходимите медикаменти и се лекува с медикаменти, предоставени му от близките му.

В последните месеци се забелязва повишаване броя на този вид дела, като това е шестото по ред, което лишени от свобода, претендират за обезщетения.

Вирни се горе