Започват проверки на всички лица искащи административна услуга, за наличието на невръчени електронни фишове и неплатени глоби

четвъртък, 10 май 2018 г.

Във връзка със зачестилите случаи на тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на страната с множество загинали и ранени граждани, както и с утвърдени от Министъра на вътрешните работи г-н Валентин Радев мерки за подобряване безопасността на движението и с оглед постигане на необходимия превантивен ефект от налаганите санкции по ЗДвП, Ви уведомяваме следното:

Задължително ще бъде извършвана проверка на всички лица искащи административна услуга, относно наличието на невръчени електронни фишове и неплатени глоби по ЗДвП, при извършване на всички видове административни услуги, в това число издаване на български лични документи, услуги по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, Закона за частната охранителна дейност и др.

Преди извършване на административната услуга, ще бъде извършвана проверка на лицето, заявяващо услугата, а в случай, че заявителя е пълномощник, проверка ще се извършва и на упълномощителя, относно наличието на невръчени електронни фишове, като същите ще бъдат връчвани. Проверка ще бъде извършвана и относно наличието на неплатени глоби, наложени по ЗДвП и лицето ще бъде поканено да плати. Уведомяваме Ви, че е активиран портал за електронни административни услуги на Министерство на вътрешните работи. Чрез този портал на адрес e-uslugi.mvr.bg всеки може да провери за наличието на неплатени глоби. Също така, всеки който желае, може да плати задълженията си по електронен път. Справка може да се направи по номера на свидетелството за регистрация на МПС, както и по ЕГН на лицето.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009