Заловиха афганистанци в товарен автомобил край Златоград, шофьорът опита да избяга

Заловиха афганистанци в товарен автомобил край Златоград, шофьорът опита да избяга

Шофьор на товарен автомобил опита да избяга от полицейски патрул. Вчера около 12.15 ч. в Златоград, на разклона за с. Аламовци и ГКПП-Златоград, полицейски патрул подава сигнал за спиране със стоп палка на товарен автомобил “Мерцедес”, водачът на който не се подчинява и ускорява скоростта на движение в посока центъра на града. Автомобилът е последван от полицейския наряд със специален режим на движение. След преминаване по различни улици, товарният автомобил е блокиран на ул. “Възраждане”, като водача изскача и побягва, разказаха от полицията.

След преследване от полицейските служители е задържан Е. Т. – 20-годишен от Видин. При проверка на автомобила е установено, че в товарното отделение се превозват 22 мигранти – 5 жени, 5 мъже и 12 деца, всички от Република Афганистан. Процесуално-следствените действия се извършват от Регионална дирекция “Гранична полиция” – гр. Смолян.

Заловените в Златоград 22-ма афганистанци трябвало да стигнат до Германия. Това обявиха от Апелативната прокуратура в Пловдив. Държавното обвинение в Златоград наблюдава бързото производство срещу каналджиите. За да бъдат прекарани през границата с Гърция, мигрантите платили няколко хиляди лева.

Под ръководството на Районна прокуратура-Златоград се установява и съпричастността на други лица към извършеното на престъпление.

Вирни се горе