Задържаният смолянчанин имал в компютъра си 60 000 порнографски снимки и клипове с деца

Задържаният смолянчанин имал в компютъра си 60 000 порнографски снимки и клипове с деца

Както вчера съобщихме вчера в Смолян бе заловен 22-годишен смолянчанин – член на международна педофилска организация, занимаваща се с порнография на деца. От полицията изясниха подробностите по залавяне на извършителите.

Миналия ден – на 24 август в 07.00 часа сутринта в Смолян при извършвано претърсване и изземване по образувано досъдебно производство, служители на сектор “БОП” – Смолян при ГДБОП – МВР гр.София в дома на 49-годишна жена, на ул."Младост", в стая обитавана от 22-годишния Д.С. от Смолян, бяха намерени и иззети 1 преносим компютър, 45 броя оптични носители /сd/, 1бр. Adsl рутер за доставка на интернет услуга, 2 мобилни телефони, ведно с карти памет и 1 usb-dongle – модем за мобилен достъп до интернет.

При извършения оглед на веществените доказателства бе установено наличието на около 60 000 снимки и видео клипове с порнографско съдържание, с участие на лица видимо ненавършили 18 год. На 22-годишния смолянчанин е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.159, ал.4 във вр. с ал.2 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до шест години и глоба до осем хиляди лева. Обвиняемият е задържан за 72 часа. Работата по случая продължава, добавиха от полицията.

Вирни се горе