Задържаха убиеца на Георги , чието тяло откриха в гората край с.Турян

Задържаха убиеца на Георги , чието тяло откриха в гората край с.Турян

Двама 24-годишни мъже са задържани за убийството на 41-годишният Георги Г. Единият от обвиняемите е смолянчанин, а другият е от Пловдив. Това обяви окръжният прокурор Тодор Деянов.

„Извършителите на убийството на Георги Г. са установени, същите са задържани по други дело и в момента с тях се извършват процесуални действие. В резултат на координираните интензивни действия на Окръжна прокуратура – Смолян, за установяването на извършителите, и на проявения висок професионализъм от органите на МВР за по-малко от 24 часа беше стеснен кръга на заподозрените до двамата извършители. Към момента са привлечени Венилин В. Трампов от Смолян на 24 години и Марин М.Т. от Пловдив също на 24 години. За извършено от тях, в съучастие престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години. Първият е извършител на самото убийство, а вторият помагач, като е помогнал да се пренесе и скрие трупа“, каза Деянов.

Както жертвата така и двамата извършители се познават от съвместния им престой в затвора. При разпита двамата обвиняеми са съдействали на разследването и са дали обяснение за извършеното престъпление. „Пострадалият Георги Гривнев е бил удушен на 28 март от Венилин на поляна близо до гр. Смолян, след това с помощта на помагача Марин, чрез автомобил, трупа е транспортиран до мястото, където е открит на 15 април – местността “Пещерско бърце”, землище на гр.Смолян“, добави окръжният прокурор.

Двамата са се признали за виновни. Разследването обаче продължава. „Въпреки събраните до момента, само за два дни, достатъчно доказателства, за да бъдат привлечени двамата извършители като обвиняеми, предстои да се изготвят сложни експертизи, без които делото не може да приключи. Гражданите на Смолян могат да спят спокойно, родната полиция и прокуратура ги пази“, каза в заключение Тодор Деянов. Според окръжния прокурор мотива за убийството е смесен. От една страна има користни цели, от друга лични мотиви.

Двамата извършители са задържани по друго дело – грабеж в Пловдив. Убитият Георги Гривнев е осъждан 20 пъти. Обвиняемият за убийството Венилин е осъждан 13 пъти, като последното му наказание е изтекло в началото на март месец. Съучастникът му Марин е осъждан един път.

Вирни се горе