Задържаха млади мъже с наркотици

Задържаха млади мъже с наркотици

На 29.01.2021г. в РУ-Чепеларе е започнато бързо производство срещу 19-годишния С.Й. от с.Скутаре, общ.Марица, обл.Пловдив, който на 29.01.2021г. около 23:20 часа на пътя /Пловдив-Смолян-границата с РГърция/, в гр.Чепеларе до бензиностанция “Лукоил”, управлявал лек автомобил марка и модел “Сеат Ибиза” с пловдивска регистрация, собственост на 50-годишен мъж от с.Скутаре, общ.Марица, обл.Пловдив, след употреба на наркотични вещества –метамфетамин, установено с техническо средство. Дадена е кръвна проба. Водачът е задържан за срок до 24 часа. При последвало претърсване в управлявания от 19-годишния С.Й. автомобил са открити и иззети високо рискови наркотични вещества както следва: суха растителна маса с брутно тегло 4.76 грама и бяло прахообразно вещество с брутно тегло 5.16 грама, което при направения наркополеви тест реагира на хероин. По случая е образувано досъдебно производство. За срок до 24 часа са задържани 19-годишния С.Й. от с.Скутаре, И.Ч. на 20 години от с.Рогош, общ.Марица и М.С. са 19 години от с.Скутаре. общ.Марица. Работата по двата случая продължава.

На 29.01.2021г. в РУ-Смолян е образувано бързо производство срещу 17-годишния Я.А. от с.Стража, общ.Смолян, за това, че на 29.01.2021г. около 20:00 часа в гр.Смолян на ул."арх. Петър Петров", срещу северната страна на сградата на община Смолян е установено, че същия държи в джоб на якето си 1 бр. полиетиленов свитък, съдържащ суха тревна маса с бруто тегло 3,39 грама, която при извършения полеви наркотест реагира на “марихуана”. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР и РУ- Смолян. Младежът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 29.01.2021г. в РУ-Смолян е започнато бързо производство срещу 19-годишния Б.Е. от гр.Девин, изтърпяващ наказание “лишаване от свобода” в ЗООТ-Смолян, за това, че на същата дата, в ЗООТ-Смолян е установено, че същия държи в джоб на якето си 2 бр. станиолови свитъци, съдържащи суха тревна маса с бруто тегло 0,18 грама. От извършения полеви тест същата реагира на “екстази”. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР и РУ- Смолян. Работата по случая продължава.

Вирни се горе