Задържаха смолянчанин - член на международна педофилска група

Задържаха смолянчанин - член на международна педофилска група

Участник в международна организирана престъпна група, която създава и разпространява в глобалната мрежа материали с брутални сцени на сексуално насилие над деца на възраст от седем до десет години, е задържан в Смолян.

Районна прокуратура – Смолян е образувала досъдебно производство за държане, набавяне и разпространение чрез интернет на порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, които изглеждат ненавършили 18 години, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Иван Спиров. Делото е образувано по материали получени от ГДБОП – София, които са извършили проверка по случая. Разследването е възложено и се води от Сектор „БОП” – Смолян, под прякото ръководство и надзор на Районна прокуратура – Смолян, обясни прокурор Спиров.

В хода на разследването е установено, че извършител на престъплението е Д. С. на 22 години от град Смолян. На твърдия диск на преносимия компютър, иззет при извършеното претърсване в дома на извършителя, са открити огромно количество около 120 гигабайта/ около 60 000 броя файлове – снимки и видеозаписи с порнографско съдържание, за създаването на които са експлоатирани деца.

Младият мъж е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за 72 часа от Районна прокуратура – Смолян. Мотивите за извършване на престъплението се изясняват. В срок до 30 август т. г. наблюдаващият прокурор ще поиска от съда налагане на мярка за неотклонение задържане под стража. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до шест години и глоба до осем хиляди лева.

Вирни се горе