Задържаха двама от Брезе, уличени са за умишлени палежи

Задържаха двама от Брезе, уличени са за умишлени палежи

Пожар възникнал миналата вечер около 22.30 часа в местността “Поляните”, землище на девинското с. Брезе. Запалила се селскостопанска постройка обор-сеновал, собственост на 62-годишен мъж от селото. При пожара са изгорели постройката – около 500 кв.м.; 7 тона сено; 2 куб.м дървен материал; 25 куб.м. дърва за огрев. Пожарогасенето е извършено от екипи на РС “ПБЗН” – Девин и РС “ПБЗН” – Смолян, съобщиха от полицията.

Същата вечер в 01.40 ч. в РУП – Девин е получен сигнал за възникнал пожар в селото в предната част на паркиран лек автомобил “Опел Фронтера”, собственост на 52-годишен мъж от селото. Колата е била ползвана от Р. Х. /58 г./ и М. Х. /31 г./ и двамата от с. Брезе. На същата дата в 21.20 ч. е получен сигнал на тел. 112 отново за възникнал пожар в същия автомобил в с. Брезе. При пожара е унищожен лекия автомобил. Пожарогасенето е извършено от екип на РС “ПБЗН” – Девин.

Предполагаеми причини за възникване на пожарите са умишлени палежи. Като заподозрени в извършването на палежите за 24 часа са задържани ползвателите на лекия автомобил Р. Х. и М. Х. Работата по случаите продължава. Образувани са досъдебни производства в РУП – Девин, допълниха от полицията.

Вирни се горе