Задържаха двама дрогирани и пиян зад волана на фестивала в Полк.Серафимово

Задържаха двама дрогирани и пиян зад волана на фестивала в Полк.Серафимово

През изминалите почивни дни в местността “Боже име”, землище на село Полковник Серафимово, общ. Смолян се проведе традиционен музикален фестивал “Планински поляни – 2017”, организиран от британска фирма. На мероприятието присъстваха около 2000 граждани, предимно на Великобритания, така също и от България. В охраната на мероприятието участваха сили и средства на ОД МВР, РУ – Смолян и РУ-Мадан, като нарушения на обществения ред не бяха допуснати. По време на мероприятието бяха установени престъпления, за които са образувани следните досъдебни производства:

На 11.06.2017 г. в РУ-Смолян е получена сигнал, за това, че около 01.40 ч. в с. Полковник Серафимово, общ. Смолян, 42-годишен британски гражданин държи в себе си наркотични вещества. При извършената проверка от служителите на РУ-Смолян е установено, че същият държи в себе си полиетиленов плик със суха тревна маса, с брутно тегло 2,95 грама. При направения полеви наркотест, реагира на канабис. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група при ОД МВР и РУ-Смолян. По случая е образувано досъдебно производство.

На 09.06.2017 г. в РУ-Смолян е започнато бързо производство срещу М. Х. /46-годишен/ от гр. Смолян. На 09.06.2017 г. около 16.00 ч. в с. Полковник Серафимово, общ. Смолян, при извършена полицейска проверка е установено, че М. Х. управлява лек автомобил “Пежо 106” след употреба на алкохол. Направеният тест с техническо средство отчел концентрация на алкохол в издишания въздух 1,25 промила. М. Х. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Смолян.

На 09.06.2017 г. в РУ-Смолян е започнато незабавно производство срещу И. С. /26-годишен/ от гр. Бургас. На същия ден около 19.40 ч. в с. Полковник Серафимово, общ. Смолян, служители на РУ-Смолян, съвместно със служители от сектор “Пътна полиция”, спират за проверка лек автомобил „Субару Импреза“ с водач И. С. /26-годишен/ от гр. Бургас. Установява се, че той управлява под въздействието на наркотични вещества. При направения полеви тест, реагира на кокаин. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Смолян.

На 10.06.2017 г. в РУ-Смолян е започнато незабавно производство срещу М. М. /22-годишна/ от гр. Смолян. На 10.06.2017 г. около 17.10 ч. на изхода на с. Полковник Серафимово, общ. Смолян, при извършена полицейска проверка е установено, че младата жена е управлявала лек автомобил “Шкода Октавия” под въздействието на наркотични вещества– амфетамин, установено с техническо средство. М. М. е дала кръвна проба за химическо изследване и е задържана за срок до 24 часа в РУ-Смолян.

Вирни се горе