Задържаха 23-годишен, нарязал гумите на няколко коли в Чепеларе

Задържаха 23-годишен, нарязал гумите на няколко коли в Чепеларе

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на РУП – Чепеларе, е задържан млад мъж, нарязал гумите на няколко автомобила в гр. Чепеларе.

На 24-ти март, в 09.55 ч. на ул. “Никола Чичовски” собственикът на лек автомобил “Рено 19” установил, че са срязани предна лява и задна лява гуми на автомобила. За случая е съобщено в РУП – Чепеларе. На същата дата около 20.25 ч. в ОДЧ при РУП – Чепеларе е получен сигнал от 34-годишен мъж за срязани автомобилни гуми на лекия му автомобил “Опел Астра”, паркиран на ул.”Зорница”.

Незабавно са проведени оперативно издирвателни мероприятия за разкриване извършителите на престъпленията. Своевременно е проведена и масова разяснителна кампания сред населението от различните квартали в града относно извършените деяния, съобщи говорителят на полицията Добрина Ангелиева. Предприетите от служителите на РУП – Чепеларе действия и повишената бдителност на гражданите относно зачестилите случаи на престъпни посегателства спрямо МПС е доведоха до положителен резултат.

Рано сутринта вчера около 04.15 ч. в дежурната част на РУП –Чепеларе 48-годишен жител сигнализирал, че е видял неизвестно лице да нарязва автомобилните гуми на няколко автомобила на ул.”Зорница” в града. Незабавно на местопроизшествието е изпратен наряд от двама полицейски служители. Полицаите заварили 23-годишният И.Х. до автомобилите. След като видял униформените, И. Х. побягнал, но полицаите бързо го заловили. При задържането 23-годишният чепеларец оказал съпротива и по време на схватката нанесъл удар по главата и наранил леко в областта на врата единия от полицаите. У задържания е намерен кухненски нож. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група, при който е установено, че на три автомобила са нарязани гумите с множество прободни дупки и срезове. На лек автомобил “Опел-Корса”, “Хюндай Ексел” и "Фолксваген Голф”. От местопроизшествието е иззет още един нож, тип кухненски.

И. Х. е задържан за срок от 24 часа в РУП – Чепеларе. При направения тест за алкохол с техническо средство дрегерът отчел концентрация на алкохол 1.70 промила. Срещу И.Х. е започнато бързо производство в РУП – Чепеларе, като срещу него ще бъдат повдигнати две обвинения – за унищожаване и повреждане на чуждо имущество и за нанасяне на телесна повреда на длъжностно лице. За случая е уведомена Районна прокуратура-Чепеларе.

Работата по случая продължава. В процес на изясняване е съпричастността на И. Х. относно пробождането на четирите броя автомобилни гуми на двата автомобила, извършено на 24.03.2012 г., допълниха от полицията.

Вирни се горе