В следствие на обилните валежи наводнен гатер в Смилян, паднали дървета и наводнено училище в Мадан

В следствие на обилните валежи наводнен гатер в Смилян, паднали дървета и наводнено училище в Мадан

Вчера в 18:00 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на къща, намираща се в гр. Смолян, ул. „Адалберт Антонов Малчика“, собственост на 49-годишен мъж. Причината е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е сградата, съобщиха от полицията.

Също вчера е подаден сигнал за наводнен гатер, намиращ се в с.Смилян, общ.Смолян, собственост на 45-годишен мъж. Причината е обилните валежи. На тел.112 е съобщено и за наводнено мазе в училището, намиращо се в Мадан, на ул.“Паисий Хилендарски“, което е общинска собственост. Причината също е обилен валеж. Екип на РСПБЗН – Мадан е отводнил училището с помощта на помпи. На същата дата в 12:18 часа на тел.112 е получен сигнал за наводнено мазе на жилищен блок, намиращ се в гр.Мадан, ул.“Геоложка“. Причината също е обилен валеж.

Огнеборци събираха и живак от счупен термометър в частен дом, намиращ се в Смолян на ул.“Христо Христов“, собственост на 26-годишен мъж. Отстраняваха и паднало дърво след получен сигнал в местността Студенец, К.К.Пампорово. Екип на РСПБЗН – Смолян е отстранил падналото дърво с помощта на моторен трион и автомеханична стълба.

Вирни се горе