Трима задържани след среднощен грабеж в София

Трима задържани след среднощен грабеж в София

Трима души са били задържани след сигнал за въоръжен грабеж, извършен в магазин на булевард „Васил Левски" в столицата тази нощ. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БиТиВи.

Сигналът за грабежа е получен около 3.50 ч. Извършителите са били трима и са били въоръжени, допълниха от пресцентъра на МВР.

Става въпрос за денонощен магазин за алкохол и цигари, намиращ се малко преди Сточна гара. Откраднати са пари от оборота – по непотвърдена информация около 500 лв.

„Благодарение на бързите и ефективни действия на полицията и синхрона между отделните служби, около 04.30 часа тримата нападатели са задържани в автомобил „Мазда" на булевард „Данаил Николаев", – заяви министър Цветан Цветанов. Той уточни, че тримата нападатели са били маскирани и са опитвали да избягат с автомобила си.

Припомняме, само вчера в столицата бяха извършени два въоръжени грабежа.

От магазин “Фантастико” в “Студентски град” беше откраднат оборот в размер на 2 млн. лв. 53 000 лв. пък бяха задигнати при обир на търговски комплекс в жк. “Люлин”.

Криминалната новина на вчерашния ден обаче беше престрелката между полиция и магистрални бандити на АМ “Тракия”. Тогава беше застрелян един от маскираните като служители на реда престъпници Димитър Митрев – Богровеца.

Вирни се горе