Три жени и бебе оцеляха след като колата им падна в Чая

    Три жени и бебе оцеляха след като колата им падна в Чая

Три жени и бебе в кошче оцеляха по чудо, след като автомобилът им излетя от пътя, преобърна се и се заби почти вертикално в коритото на Чая. Инцидентът стана в отсечката Асеновград-Бачково, съобщава marica.bg, цитирана от агенция БЛИЦ. Шофьорката с 3 години стаж е пътувала със спътничките си в посока Бачково. Успели да се измъкнат сами от смачканата кола и без наранявания. Не спирам на стопаджии, но видях, че държат бебенце в ръце, коментира Петър Димитров, който първи е спрял да окаже помощ. Той извикал полиция и е предоставил БМВ-то си да приюти бебето. Няма обяснение защо колата е излетяла по диагонал през цялото платно и се е преобърнала в реката.

Така е, след като се изоставят недовършени и необезопасени пътни ремонти, възмущаваха се дошлите роднини на катастрофиралите дами. В същото време няколко завоя по-нагоре, посока Нареченски бани, в речното корито се оказа излетял и джип. Пострадалите отново реагираха срещу липсата на мантинели.

Нямам представа по проект дали на тези участъци трябва да има обезопасяване с мантинели специално или по проект на целия път. Това не е ремонт, подопечен на Областно пътно управление, така че попитайте пътната агенция, заяви пред “Марица” шефът на Областното пътно инж. Найден Найденов.

Реконструкцията на пътя Асеновград-Чепеларе поглъща по договор около 20 млн. лева и трябваше да е на финал още в началото на това лято. Вместо това ремонтът спря още през юни, а преди дни стана ясно, че частичните дейности, които все пак се извършват, ще се преустановят до средата на ноември. Нови такива ще има чак през 2014 г.

По информация на Smolyannews.com областният управител на Смолян инж.Димитър Кръстанов и пътната агенция са предприели мерки за поставянето на мантинелите преди началото на зимния сезон и обезопасяването на пътя.

Вирни се горе