Три ПТП-та в петък – 13 ноември

Три ПТП-та в петък – 13 ноември

На 13.11.2020 г. около 16:40 часа на път Барутин-Црънча лек автомобил марка със смолянска регистрация, собственост и управляван от 40-годишен от с.Црънча, общ. Доспат, на лява крива губи контрол над автомобила и удря насрещно движещият се лек автомобил със софийска регистрация, собственост и управляван от 39 годишен от гр. София. При катастрофата са пострадали двамата водачи на автомобилите, които са получили контузни рани по тялото, без опасност за живота. Ползвани са обезопасителни колани.

Второто ПТП е станало същия ден в гр. Смолян, ул."Родопи". Лек автомобил със смолянска регистрация, собственост и управлявана от 29-годишен от гр. Рудозем, поради отвличане на вниманието, се удря в спиращият пред него лек автомобил, управляван от 59 годишен смолянчанин. При катастрофата е пострадала пътуващата във втората кола 55-годишна смолянчанка, която е с натъртване в областта на гръдния кош, без опасност за живота. Ползвани са обезопасителни колани. Произшествието е посетено от екип на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

От полицията съобщават за още една катастрофа, станала на 13.11.2020г. на път Смолян-Смилян-Арда. Лек автомобил със смолянска регистрация, собственост на 42-годишен мъж от с.Арда, управляван от 19-годишен също от с.Арда, на лява крива излиза извън пътното платно и се преобръща под пътя. При катастрофата е пострадал водачът, който е с комоцио. Пострадал и пътуващия в автомобила 15-годишен младеж, който е с травми в областта на 7 и 8 гръден прешлен. Двамата пострадали са без опасност за живота. Ползвани са обезопасителни колани. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР и РУ-Смоля Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Причините за катасрофата са в процес на изясняване.

Вирни се горе