Три пожара възникнаха за денонощие в Мадан и в местности край Чепеларе и Рудозем

Три пожара възникнаха за денонощие в Мадан и в местности край Чепеларе и Рудозем

На 03.02.2020 г. в 18:00 ч. на тел. 112 е получен сигнал за пожар в комин на жилищен блок в гр. Мадан, ул. Христо Ботев“. Предполагаемата причина за пожара е непочистен комин. При пожара са опушени стени – 10 кв.м. Спасена е сградата. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Мадан.

Вчера в 13:00 ч. на тел. 112 е получен сигнал за пожар в сухи треви на площ около 10000 кв.м. в с. Бяла река в местност „Мочарето“, общ. Рудозем, собственост на 61-годишен мъж. Предполагаемата причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. При пожара няма унищожено. Спасени са 6 бр. сгради намиращи се в непосредствена близост. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Рудозем.

На същата дата в 15:13 часа в с. Лилеково в местност „Ъгъла“, общ. Чепеларе е получен сигнал за пожар в сухи треви и храсти на площ около 600000 кв.м. Предполагаемата причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. При пожара няма унищожено. Спасена е смесена гора – 150 дка. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Чепеларе.

Вирни се горе