Три пожара гасиха огнеборците в Смолянско за ден

Три пожара гасиха огнеборците в Смолянско за ден

Два горски пожара и един в сухи треви и храсти горяха в Смолянско през вчерашния ден, съобщиха от полицията.

Вчера в 16,45 часа в гр. Мадан община Мадан кв. Батанци е възникнал горски пожар. Предполагаема причина за пожара е: късо съединение в далекопровод високо напрежение. При пожара е унищожена около 10 дка иглолистна гора, около 2 дка широколистна гора, лесонепригодни площи – около 3 дка. Пожарът е ликвидиран от два екипа на РСПБЗН Мадан. В резултат на действията на служителите от дежурната смяна са спасени около 100 дка смесена гора, намиращи се в непосредствена близост.

В 18,05 часа в с. Долни Върли дол м. Чуката общ. Неделино е възникнал горски пожар. При пожара е унищожено следното имущество: купи сено – 2 броя; покривна конструкция около 2 кв.м.; прозорец 1 брой; дърва за огрев – 0,5 куб.м.; иглолистна гора 7 дка. Причините са в процес на изясняване. Пожарът е ликвидиран от един екип на УПБЗН Неделино и един екип на РСПБЗН Златоград. В резултат на действията на служителите от дежурната смяна са спасена 10 дка смесена гора.

На 06.08.2012 г. в 13.40 часа в с. Тешел, общ. Девин е възникнал пожар в сухи треви и храсти собственост на Язовирен район „Родопи“ в близост до язовирната стена. Причината за възникването на пожара е небрежност при боравене с открит огън – 61-годишен мъж от с.Тешел при почистване на земеделски имот е запалил сухи треви. Пожарът е посетен и ликвидиран от два екипа на РСПБЗН – Девин. В резултат на действията на служителите от дежурната смяна са спасени 5 сгради и около 100 дка смесена гора.

Вирни се горе