Три кражби на проводници от различни трафопостове станаха за един ден

Три кражби на проводници от различни трафопостове станаха за един ден

През изтеклото денонощие на територията на ОДМВР – Смолян са регистрирани три кражби на проводници от различни трафопостове, собственост на „EVN България ЕР“ ЕАД. Едната от тях е станала в гр.Чепеларе, а останалите две – в гр.Смолян, съобщиха от полицията.

В РУ-Чепеларе е постъпила жалба от 51-годишен мъж от Чепеларе, в която се съобщава, че за времето от месец април до 12.07.2016 г. неизвестено лице е извършило кражба на парчета меден кабел, всяко с дължина 6 метра. Кражбата е извършена от трансфопост “Чернатица” в гр.Чепеларе, собственост на EVN-КЕЦ-Чепеларе. Нанесените щети са в процес на изясняване. Извършен е оглед на местопроизшествието и по случая е образувано досъдебно производство.

В РУ-Смолян е получено съобщение от ЕЕНСП 112, че в града, на ул. “Ат. Беров”, от трафопост “ТП Трандевица 2” – собственост на “ЕВН-България ЕР” ЕАД, е извършена кражба на около 48 м. меден кабел тип “NYY-01х150 РМ”. Щетите са в процес на установяване. Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР-Смолян и РУ-Смолян. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

Още едно съобщение е получено в смолянското полицейско управление от ЕЕНСП 112, че в гр. Смолян, ул. “Бр. Шукеров”, от трафопост “ТП Трандевица 3” – собственост на “ЕВН-България ЕР” ЕАД, е извършена кражба на около 72 м. меден кабел тип “NYY-01х150 РМ”. Щетите са в процес на установяване. Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР-Смолян и РУ-Смолян. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

Вирни се горе